Rulmeca Oy
 Tuotteet
Kappaletavarankäsittelyn komponentit

Paluurullat

 

Kuljetinrullat - Paluurullat

Teräsrullat
Teräsrullat
 
 
Muovirullat
Muovirullat
 
 
Paluurullat
Paluurullat
 
 
Kuormauskohdan rullat
Kuormaus-
kohdan
rullat
Ohjainrullat
Ohjainrullat
 
 
DSK
DSK-
Kuljetin-
rulla Kuljetettava materiaalityyppi voi haitata hihnan suoraan linjautumista. Varsinkin jos materiaali on tarttuvaa, sitä kiinnittyy helposti hihnan pintaan. Tällöin materiaalia tarttuu epämääräiseksi karstaksi myös hihnaa tukeviin paluurulliin. Tämä aiheuttaa paitsi hihnan taittumista ja kulumista, myös voimia, jotka ohjaavat hihnaa pois oikealta linjaltaan. Kumikiekoin varustetuilla paluurullilla vältetään materiaalin tarttumista hihnan pintaan, mitä tietyissä olosuhteissa muuten tapahtuisi. Suippokärkiset kumikiekot on kiinnitetty määrävälein rullan keskialueelle, jossa niiden tehtävänä on irrottaa materiaalia, jota normaalisti esiintyy hihnan keskikohdalla. Ryhmiin asennetut, hihnan laidoille osuvat litteät kiekot puolestaan tukevat ja suojaavat hihnan reunoja, myös silloin kun hihna pyrkii tietyissä rajoissa vaeltamaan sivusuunnassa. Kumikiekoilla varustettuja paluurullia ei tule käyttää hihnan kiristyslaitteina.

Rakenne NG

Rakenne G

Paluurullat, joissa suippokärkiset kiekot keskiosassa määrävälein ja sivuilla ryhmiin asennettuina. Käytetään keskiraskaissa hihnakuljettimissa.
Rakenne NL

Rakenne L
Paluurullat, joita käytetään suuritehoisissa laitoksissa. Rullan laidoilla on ryhmiin asennetut litteät kiekot ja rullan keskiosassa on suippokärkiset kiekot määrävälein.
Rakenne NC

Rakenne C
Paluurullat ”V”-muotoisiin paluurullastotelineisiin, joissa on
PSV -sarjan perusrullat. Suhteelliset ominaismitat suunnitellaan suurten hihnakuljettimien vaatimusten mukaan.
Rakenne NB

Rakenne B

Rakenne, jossa erityiset litteät B-tyypin kumikiekot sellu- ja paperi- sekä muun teollisuuden käyttöön.

 


Paluurullien tuotanto-ohjelma


Paluurullien kumikiekkojen materiaali: Gum 75 shore ± 5. Myös erittäin kulutuskestävät polyuretaanikiekot. Erikoissovelluksiin (paperi- ja selluteollisuus) Rulmeca tarjoaa tarkoitukseen sopivat pihkan- ja haponkestävät kumikiekot.

Itsepuhdistavat paluurullat

Kumikiekoilla varustetut paluurullat on tarkoitettu poistamaan tarttuvaa materiaalia hihnasta. Spiraalimaisin teräskiekoin varustetut paluurullat on tarkoitettu poistamaan erittäin tarttuvaa materiaalia hihnasta.

Itsepuhdistava paluurulla

Yksityiskohtaiset tyyppi- ja mallitiedot ovat pääluettelossa "Rollers and components for bulk handling"- Luetteloa voi tiedustella Rulmeca Oy:stä. Sen voi myös ladata kokonaan tai aihekohtaisesti sivulta Info - Kuljetinrullat.

Lisätietoa:
Rulmeca - pääyhtiön sivuille, Bulk handling - Belt conveying (Massatavaran käsittely - Hihnakuljetinkomponentit) -osioon tästä.

 

 

Lisätietoja:

Tuoteluettelot ja esitteet ladattavissa Info-sivulla
 
Siirry tästä Info-sivulle

 

Tiedot Rulmecan rullien sertifioinnista

 
Pääluettelon osio
"Return rollers"
 

CAD-kirjasto

Etusivulle Sivukartta Sivun alkuunIntro-sivulle Evifin Oy