Rulmeca Oy
 Tuotteet
Kappaletavarankäsittelyn komponentit 

Rumpumoottorit - verratonta tehokkuutta

Rulmeca -rumpumoottori on luotettava hihnakuljettimien käyttölaite, joka sopii myös syövyttäviin, pölyisiin ja jäätäviin olosuhteisiin. Rulmeca-rumpumoottoreita on valmistettu jo vuodesta 1953 lähtien.

Rulmeca -rumpumoottorissa sähkömoottori, vaihteisto ja laakerit välittävät voiman suoraan rummulle. Tämä järjestely yhdessä täysin suljetun rakenteen kanssa tuo monia etuja, kuten erinomainen hyötysuhde, pieni koko, hyvä tiiviys, hiljainen käyntiääni ja pitkät huoltovälit. Käytön osat ovat kaikki koteloituna rummun sisällä ja akselit ovat aina liikkumattomia. Rumpumoottorin ainoat liikkuvat osat ovat moottorin kuori sekä laakeripesät. Siksi Rulmecan rumpumoottori on eräs markkinoiden turvallisimmista moottorikäytöistä.

Monissa sovelluksissa rumpumoottori voi korvata perinteisen vaihdemoottorin. Samalla saavutetaan useita etuja: entistä paljon kompaktimpi rakenne, korkeampi hyötysuhde, vähentynyt huollontarve ja sitä kautta koko laitokselle korkeampi käyttöaste.

Rulmeca -rumpumoottoreita käytetään laajalti esimerkiksi liikuteltavissa kuljettimissa, kuten asfaltti- ja betoniasemilla ja monissa muissa tehtävissä, kuten murskaus- ja seulontalaitoksissa, sekoitusasemissa, louhoksilla, paperi- ja sellutehtaissa, kierrätyskeskuksissa, lastausasemilla, jne.

RumpumoottoriRumpumoottoriRumpumoottori

Rumpumoottorin ominaisuudet ja edut

Tarkoituksenmukainen rakenne
Rumpumoottori on erityisesti suunniteltu hihnakuljettimien käyttölaitteeksi.

Täysin koteloitu rakenne
Moottori, vaihde ja laakerit ovat täysin koteloituina ja tiivistettyinä vetorummun sisällä, suojassa kuluttavilta ympäristötekijöiltä, kuten vesi, pöly, jää, kemikaalit, rasva, öljy, jne.

Tilaa säästävä rakenne
Koska vetoyksikkö ja laakerit sijaitsevat vetorummun sisällä, rumpumoottori vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteiset vaihdemoottori-/vetorumpuratkaisut.
Ei siis tarvita kalliita ketjuja, kiilahihnoja, vaihteita, laakereita, tukirakenteita tai suojalaitteita.

Turvallisuus
Rumpumoottori on luultavasti yksi markkinoiden turvallisimmista käytöistä, koska moottori on täysin suojattu ja ulkoiset akselit eivät pyöri. Rumpumoottorin ainoa ulkoinen pyörivä osa on rumpu.

Alhaiset hankinta- ja asennuskustannukset
Rumpumoottori on usein hankintahinnaltaan edullisempi kuin perinteinen vaihdemoottori/ vetorumpuratkaisu, koska rumpumoottorikäytössä on vähemmän osia. Tämä alentaa kuljettimen suunnittelu- ja hankintakustannuksia. Myös rumpumoottorikäytön asennus on nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisten käyttöjen.

Alhaiset ylläpitokustannukset
Loppukäyttäjälle rumpumoottori on edullinen laite käytössä, sillä se ei vaadi muuta ylläpitohuoltoa kuin öljynvaihdon. Öljynvaihto suositellaan tehtäväksi 10 000 käyttötunnin välein. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi 1-vuorokäytössä öljynvaihtoa joka viides vuosi. Tehdas suosittelee lisäksi magneettisen öljytulpan puhdistamista 2 000 käyttötunnin välein.

Tehokkuus
Rumpumoottorin hyötysuhde on korkea, jopa 97 %. Se on paljon parempi kuin perinteisten vaihdemoottori-/vetorumpuratkaisujen. Ero syntyy rumpumoottorin pienemmästä sisäisestä kitkasta, jolloin vastaavasti tehohäviöitäkin syntyy vähemmän.

Jäätymättömyys
Koska rumpumoottorin vaippa lämpenee käytössä, pitää syntyvä lämpö rummun ja hihnan kuivana. Tämän ansiosta jäätä ei pääse muodostumaan. Lisäksi rumpumoottori voidaan tarvittaessa varustaa "lohkolämmittimellä".

Esteettisyys ja puhtaus
Asennettu rumpumoottori näyttää hyvältä ja tarkoituksenmukaiselta. Kuljettimessa ei ole ulkonevia, tilaa vieviä osia. Lisäksi, koska rumpumoottori on täysin koteloitu, se ei likaa kuljetettavaa materiaalia.

Keveys
Rumpumoottori on kevyempi kuin perinteiset vaihdemoottori-/vetorumpuratkaisut. Koska paino jakautuu tasaisesti kuljetin-rungon sisäpuolelle, runkorakenteiden kustannuksissa voidaan usein säästää.

Vähemmän osia
Tarvitaan ainoastaan rumpumoottori ja kaksi kiinnitysalustaa! Perinteisessä ratkaisussa tarvitaan vähintään 8 erillistä komponenttia, jotka yleensä joudutaan hankkimaan eri toimittajilta tai valmistamaan tapauskohtaisesti.

Alhainen äänitaso
Täysin koteloidun rakenteensa ja korkealuokkaisen vaihteensa ansiosta rumpumoottori on erittäin hiljainen - hyvin tärkeä ominaisuus nykyaikaisissa tehdasolosuhteissa.

Rumpujen vakiokoot
Rumpujen vakiokoot

Rumpumoottoreiden 2D- .dxf-kuvat
Tiedustele mallikohtaisia 2D- dxf-kuvia Rulmeca Oy:stä.

Rumpumoottoreiden mallikohtaiset mittapiirustukset ja muut tekniset tiedot
Voit ladata rulmeca.com -sivuilta rumpumoottoreiden mittapiirustuksia (pdf) ja muita mallikohtaisia teknisiä tietoja (pdf) klikkaamalla allaolevasta taulukosta linkkiä halutun tuotemallin kohdalta. Latauslinkkisivuilla on myös hyödyllisiä mallikohtaisia lisätietoja.

malli (rummun halkaisija) malli (rummun halkaisija) malli (rummun halkaisija)
138E (138 mm) 320L, 320M, 320H (320 mm) 630M, 630H (630 mm)
165E (165 mm) 400L, 400M,400H (400 mm) 800M, 800H, 800HD (800 mm)
220M, 220H (220 mm) 500L, 500M, 500H (500 mm) 1000HD (1000 mm)

 

 

 

 
Ota yhteyttä Rulmecan edustajaan koskien valinnaisia tuoteominaisuuksia sekä seuraavia seikkoja:
● kumi- tai keraaminen pinnoite
● ruostumaton teräs- ja muut ruostumattomat vaihtoehdot
● jarrut ja paluuestimet
● sähköiset erityisvaatimukset ja lämpötilavaatimukset
● muut seikat koskien erityisiä ympäristöolosuhteita tai sovelluksia, joita haluaisitte harkita.

Rumpumoottorit valmistetaan Rulmecan tehtaalla Ascherslebenissä Saksassa.
Tämä Rulmecan yksikkö on erikoistunut halkaisijaltaan 216 - 800 mm rumpumoottorien valmistamiseen.

ATEX
Voimme toimittaa vakiomoottorit ATEX-luokiteltuina, ryhmä II, kategoria 3D (pölylle),
vyöhyke 22.
Atex-todistus toimitetaan tehtaalta rumpumoottorin mukana, sen jälkeen kun moottori on ATEX-testattu testikeskuksessamme.

Laatusertifikaatin pääset lukemaan tästä (.pdf).

Alla on ladattavia lomakkeita Rulmeca - rumpumoottoreiden tarjouspyynnön ja tilauksen tueksi sekä myös asennus- ja huolto-ohjeita. Lisäksi tämän sivun oikealla palstalla on linkit rumpumoottorien tuoteluettelon sekä laskentaohjelmien lataamiseksi.

"Rumpumoottorin mitoitustiedot" -lomake (.doc / MS-Word)
Tämä kyselyn tai tarjouspyynnön liitteeksi tarkoitettu täytettävä lomake helpottaa ja nopeuttaa työtämme tarjouksen tai ehdotuksen tekemiseksi sovellukseenne. Lomakkeessa on täyttö- ja lähetysohjeet. Avaa lomake ylläolevasta linkistä.

"Rumpumoottorin tilauksen tiedot" -lomake (.doc / MS-Word)
Tämä rumpumoottorin tilauksen liitteeksi tarkoitettu täytettävä lomake helpottaa ja nopeuttaa tilauksen käsittelyä. Lomakkeessa on täyttö- ja lähetysohjeet.
Avaa lomake ylläolevasta linkistä.

"Asennus- ja ylläpito-ohjeet rumpumoottorityypeille 220M - 800H" (pdf)

Nämä ja paljon muitakin hyödyllisiä teknisiä esitteitä ja dokumentteja on linkattuna sivulla
Info - Rumpumoottorit.

Pienemmät kappaletavaran käsittelyyn ja kevyempään käyttöön tarkoitetut rumpumoottorit löydät osiosta Info / Esitteet – Kappaletavarakomponentit.


Lisätietoa:
Rulmeca - pääyhtiön sivuille, Bulk handling - Motorized Pulleys (Massatavaran käsittely - Rumpumoottorit) -osioon tästä.

 

 

Lisätietoja:

Tuoteluettelot ja esitteet ladattavissa Info-sivulla
 
Siirry tästä Info-sivulle

 
Uutuus:
Rumpumoottori
1000 HD teholuokkaan
160-250 kW

 
Tuoteluettelo:
"Motorized pulleys for bulk handling" - latauslinkki on sivulla
Info - Rumpumoottorit

 
Rumpumoottorien
laskentaohjelmat
:
Laskentaohjelmat
mitoitusta varten ovat
ladattavissa sivulta
Info - Rumpumootto-
rien laskenta

 
Asennus- ja ylläpito-
ohjeet

(suomenkielinen versio, päivitetty 2012)
 

 
Rumpumoottoreiden mittapiirustukset (pdf):
latauslinkit tästä

 

Tietoja Rulmecan rumpumoottorien Ex-luokitusmerkinnästä (pdf)

 
Valmistajan vakuutus
Rulmecan rumpumoot-
toreille tästä

     
Etusivulle Sivukartta Sivun alkuunIntro-sivulle Evifin Oy